NOU! Tratamente microscop dentar

Din păcate țara noastră este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la igiena dentară. Studiile arata ca unul din 5 romani nu s-a spalat niciodata pe dinti.

Spălatul pe dinți este un obicei zilnic, practicat de miliarde de oameni la nivel mondial. Spălatul pe dinți îi poate ajuta pe practicanți la prevenirea cariilor, la menținerea unor dinți sănătoși și la prevenirea apariției respirației urât mirositoare.

Medicii recomandă spalatul pe dinti de doua ori pe zi iar durata să fie de cel putin doua minute, timp in care trebuie sa spalam si limba.

Periuta trebuie sa fie schimbata o data la maxim 6 luni. Cercetătorii au ajuns la concluzia că o igienă precară poate permite unui număr de până la 700 de specii de bacterii să pătrundă în fluxul sanguin.

Cel mai important periaj din zi este cel de seară. Acest lucru se datorează faptului că în timpul nopții și al somnului, bacteriile din cavitatea bucală sunt la cel mai înalt nivel de activitate. Tocmai din cauza acestui lucru, periajul de seară trebuie efectuat pentru a menține interiorul gurii igienizat pe tot parcursul nopții.

Este foarte important ca periuța să se potrivească dinților tăi. O periuță dentară cu peri tari nu îți va fi de ajutor dacă va provoca sângerări la nivelul gingiilor sau răni în anumite zone ale cavitatii orale. Recomandarea medicilor noștri stomatologi ar fi ca un pacient să opteze pentru o periuță ce dispune de peri mici, dar care prezintă o duritate de nivel mediu. Dacă este vorba de un pacient care suferă de afecțiuni gingivale, perii ar trebui să fie moi pentru a nu agrava afecțiunile.

Pentru un periaj corect, folosiţi mişcări scurte, uşoare, cu mare atenţie la joncţiunea dentogingivală, la dinţii din spate şi la zonele din jurul obturaţiilor, coroanelor şi altor lucrări dentare. Concentraţi-pe fiecare zonă de periaj, după cum urmează: