NOU! Tratamente microscop dentar

Ingrijirea orala la copii

Nu e nevoie sa astepti pana cand apar primii dinti ai copilul tau pentru a pune bazele unei bune sanatati orale. De fapt, o buna nutritie si igiena orala pot incepe imediat dupa nastere.

Incepe obiceiurile de igiena orala buna cat mai repede posibil, curata cu grija gingiile sugarului si primii muguri de dinti dupa fiecare hranire cu un tampon de tifon imbibat cu apa.

Atunci cand dintii bebelusului incep sa erupa, periaza-i usor cu o periuta de dinti cu cap mic si cu peri moi, si folosind nu mai mult decat o picatura de pasta de dinti fara fluor.

Atunci cand copilul implineste 2 ani, poti incepe sa-l inveti tehnicile corecte de periaj, cu o cantitate de marimea unui bob de mazare de pasta de dinti fluorurata. Modelarea tehnicii corecte este importanta. Atunci cand copilul are varsta de aproximativ 6 ani, el ar trebui sa aiba dexteritatea de a face acest lucru singur.

Copilul tau ar trebui sa vada un medic dentist in jurul primei aniversari si apoi regulat. Este important sa gasesti cabinetul stomatologic potrivit pentru copilul tau. Medicul dentist, pediatru sau general, te va invata cum pentru sa previi bolile dentare, cum sa verifici daca dinti primari au carii si cum sa urmaresti problemele de dezvoltare dentara.

Distribuie