NOU! Tratamente microscop dentar

Detartraj

Periajul dintilor executat acasa este foarte important, dar nu suficient. De aceea, pe termen lung, este bine sa apelam la medicul stomatolog, pentru o igenizare in profunzime.

Oricat de curati ar parea dintii nostrii, la o verificare mai atenta se pot observa depuneri de tartru care in timp pot afecta dantura negativ.

Detartrajul dentar este o procedură stomatologică prin care se îndepărtează tartrul de pe suprafața dinților folosind:

  • instrumente ultrasonice
  • instrumente manuale
  • aer comprimat

De multe ori aceste metode se pot folosi combinat.

De ce este bine sa apelam la igienizare profesionala o data la 6 luni?

  • Previne bolile paradontale
  • Detartrajul prelungește viața dinților
  • Este mai ieftin decât tratarea dinților bolnavi

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI

Procedurile de detartraj și periaj profesional pot fi efectuate de către un medic dentist sau un igienist

La prima etapă, de „detartraj”, se înlătură depunerile de placă bacteriană și tartru. Adesea se folosește mai întâi un aparat de detartraj cu ultrasunete pentru a îndepărta cea mai mare parte a tartrului, iar apoi se utilizează instrumente manuale speciale pentru a îndepărta cele mai persistente rămășițe de tartru.

Următorul pas constă în „lustruirea” dinților, ca aceștia să aibă o suprafață cât mai netedă. Deși în timpul lustruirii petele de pe dinți sunt înlăturate, aceștia devenind netezi și strălucitori, lustruirea nu este doar o procedură cosmetică. În timpul acestei proceduri sunt netezite micile imperfecțiuni și zone cu textura aspră de pe suprafața dinților, reducând tendința de aderare a plăcii bacteriene.

Dentistul te va sfătui cât de frecvent trebuie să mergi la detartraj și lustruire. Ține cont de faptul că procedura de curățare profesională este menită să completeze o rutină adecvată de igienă orală zilnică și nu trebuie să înlocuiască periajul de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor. Dentistul îți poate recomanda să utilizezi o pastă de dinți precum parodontax pentru a preveni depunerile de placă bacteriană între vizitele la cabinetul stomatologic.

Distribuie